Хто такий був Саня Шаленний?

9 днів пройшло з того моменту, як не стало нашого Сані. І зараз, коли вже починаєш це усвідомлювати, хочеться згадати все більше і більше моментів пов'язаних з ним. І постійно згадується щось нове, щось вже, начебто, давно забуте, старе... Просто проходячи по тій чи іншій вулиці... І в голову лізуть думки, спогади, картини.

В перші години мозок відмовлявся сприймати цю інформацію. Був просто шок. Ні, це не Саня... Це точно не Саня... Ну як же це може бути Саня, якщо я вчора з ним по телефону говорив???

Але сьогодні після 9-ти днів все вже інакше. І нам всім, і тим, хто знав його дуже добре, і тим, хто просто з ним здоровався, схоже, доведеться звикати жити по-іншому. Крім того, що це неоціненна втрата для батьків і рідних, це ще й величезна втрата і удар по зелено-білому двіжу. Не стало людини, яка відігравала в ньому одну з ключових ролей. Людини, на якій лежало багато організаційних питань і людини, яка відповідально ці всі питання на собі тягнула. І хто його замінить, я,чесно кажучи, не маю поняття. Мабуть ніхто.... Все швидко змінюється, і нам всім буде дуже тяжко без нього... Це я можу сказати точно.

13 грудня 2007 року

Того дня я вперше побачив цю людину на ім’я Сашко Шаленний. Це було якраз на Андрія. Йшла зима, падав сніг і було дико холодно. В той час сектор фанатів виглядав дуже унило. Не йшла мова навіть за якісь прапори чи розтяжки, не те щоб якийсь більш менш серйозний перформанс. Думка про створення якоїсь єдиної банди, яка б займалась оформленням сектора вже давно дозріла на той час. І тоді, ввечері, десь приблизно в годині 7-8-ій, під конем нас зібралось 10-12 людей. Це було 3 компанії друзів, які між собою були абсолютно не знайомі. Я тоді знав тільки Н-ца, Т-ка і можливо Д-ра. Всіх інших бачив вперше. Саня прийшов з Н-ом і Я-ом. Вони на той час, здається, вчились в політехніці в одній групі. Третя ж компанія – це була банда з Личаківської і Тракта. Ми всі поздоровались між собою, познайомились і почали шукати якийсь кабак, щоб в спокійній обстановці про все перетерти. Кабак, дай Бог пам'яті, називався Смак, біля оперного. Всі ми тоді були повні рішучості шось мутити. Датою заснування вирішили вважати 13.12.2007. Потім почали вигадувати назву. Н-ц запропонував Ультрас Лемберг. Я хотів шось таке, шоб там було слово «Бойс». Ультра Бойс чи шось таке. Раптом хтось вигукнув Бандерштат. Можливо навіть і Саня, вже не згадаю. Ця назва зразу одноголосно всім сподобалась. Так народилась назва Бандерштат Ультрас.

Після цієї першої сходки, ми зустрічались майже кожного тижня. Робили перші розтяжки і прапори, пробивали піротехніку, зробили великий лицевий банер, навіть пробували зробити який-не-який перформанс на перший матч нового сезону. Звичайно, все виявилось не так просто як ми думали, постійно бракувало грошей і не все спочатку виходило. Перший виїзд, який ми пробили в повному складі на своєму мікробі – це був Ужгород. Хто був, той пам’ятає, яка це була жесть.

На першу річницю нашого заснування до нас приїхали друзі з Дніпра і Києва. Це було шось з чимось =) За день ми були, мабуть, у всіх кабаках, які, взагалі, є в центрі Львова. Ну і звичайно ж Криївка, як без неї? Спілкування з мусарами декілька раз за вечір і під кінець вписка до Ал-ки в общагу, яка ходила ходуном всю ніч до ранку. Це лише невеличка частина всього, шо було тоді)

Проходив місяць за місяцем, тур за туром, і час по троху вносив свої корективи. Деякі люди почали відходити, деякі з’являлись. Але Саня, як і тоді, в перший день нашого знайомства, постійно випромінював впевненість і рішучість. Він був як залізобетонний стержень, стовп, на якому тримався Бандерштат. В разі якихось проблем чи форс- мажорів, ніякої паніки. Тільки спокійний розрахунок і вирішення проблеми. Він ніколи не тікав від проблем і не шукав легких шляхів, завжди був в епіцентрі і приймав участь у всіх ситуаціях, які складались. Йому завжди можна було подзвонити і знати, що він не зіскочить і не дасть задню.

З кожним місяцем, з кожним роком, ми здобували все більше досвіду. Про Бандерштат взнавали в Україні і не тільки. Саня ж постійно крутився між роботою і двіжом. Постійно були якісь справи. Чи не кожен день був розписаний. Коротше кажучи, все йшло своєю чергою.

Не можу не згадати, як ми літали в Грузію. Це був виїзд на ЛЄ, матч із грузинським провінційним клубом Зестафоні. Цілий день і цілу ніч ми відвисали в Батумі. До самого ранку не зімкнули очей. Саня тоді десь на декілька годин пропав в якомусь місцевому покер-клубі, а повернувся з нього з двома місцевими дівчатами. Не буду детально описувати що це були за дівчата)) Я багато кому розказував про цей випадок. Боже, скільки ж раз ми після того зі сміхом згадували з ним це Батумі. Скільки будували планів на майбутнє, скільки раз зависаючи вночі на штабі чи на якісь хаті розмовляли про перспективи і про те, як будем розказувати своїм дітям як колись 13-го грудня 7-го року 12 чудаків зустрівшись під конем заснували ультрас-групу Бандерштат. Все це було, і все це обірвалось за одну мить...

29 липня 2011 року

Цей чорний день, при всьому бажанні, вже ніколи не стерти з пам'яті. Всього на всього через 2 години після того як я пішов з центру до дому, Саня востаннє йшов по вулиці Січових Стрільців. Можливо як би я просто подзвонив і спитав його "де ти?" або випадково його десь там зустрів, все пішло б по-іншому. Або хоча б просто був би тоді з ним і, можливо, чимось допоміг.

Але я тоді спокійно пішов додому. Ні про що не думав, спокійно спав, і зранку пішов в політех забирати диплом. І тільки пів-другої дня отримав цей дзвінок. Голос в трубці сказав, що Саня помер. Я не міг зрозуміти зміст цих слів. Тільки шок...

Я ніколи не міг подумати, що за одну секунду все, що ти вважав раніше важливим, може втратити свій зміст. Все, що тривало декілька років просто обірвалось. І вже ніколи не буде так як раніше...

Всіх, хто прочитав все вище написане, прошу тільки одне. Навіть якщо ви його особисто не знали, чи просто чули, чи десь пару раз бачили - все одно, пам'ятайте завжди, шо був колись такий пацан - Саня Шаленний, який любив Карпати всім серцем і жив цією справою. Він був фанатом. Він був людиною.І я дякую долі, що мав честь бути знайомий з цією людиною.

Автор: r-drogobych

Від 13.May.2012

ФККЛ

ВІЧНА ПАМЯТЬ САНІ

Від 29.Apr.2012

Nazzikk

Вічная Пам"ять... Ми ніколи ТЕБЕ не забудемо...

Від 27.Apr.2012

Hard

Вічна память

Від 26.Apr.2012

Тільки Л і тільки К

з Саньою познайомився при веселих обставинах в штабі.Це дійсно була людина з валикої букви. світ покидають найкращі.RIP

Від 06.Dec.2011

Алла

я не знала этого парня.
прочитав статью навернулись слезы...
искренне жаль, молод, полон сил и надежд.
стоит задуматься,и беречь тех,кто рядом с тобой.
Пусть Саша навсегда запомниться вам преданным другом и фаном.
ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ

Від 06.Nov.2011

Міша

,,,

Від 06.Nov.2011

Андрій Квантум

Саню знав.Разом вболівав з ним за Карпати.Співчуваю глибоко родині!Сані вічная пам'ять !
СЛАВА УКРАЇНІ!

Від 26.Oct.2011

Горо~док~

Вічная.....память;-(

Від 25.Oct.2011

Аня Ярема

Фани ФК Карпати пам'ятатимуть тебе.
Вічна пам'ять...

Від 24.Oct.2011

Адам

Слава Україні!
Земляки, хотілось б трошки більше поваги до історії нашого славетного міста Львова. А то читаєш цю статтю і не одноразово зустрічаєш такі слова як: "під конем" було б красивіше називати біля пам’ятнику королю Данилові! Адже наш Львів заснований королем Данилом! Давайте будем поважати історію нашого міста!

Від 23.Oct.2011

Арсенал Киев

Шкода хлопця

Від 20.Oct.2011

Markiz

Вічна Пам"ять....!!!

Від 14.Oct.2011

Хуліган

Вічна память

Від 03.Oct.2011

Маша

Ми тебе будемо пам'ятати!(((((

Від 14.Sep.2011

Trymba

Дуже шкода Людину. Вічная пам'ять.

Від 08.Sep.2011

Христина

Дужее жалко ...Вічна па"ять

Від 06.Sep.2011

Юрій

Вічна пам"ять...шкода такого пацана...

Від 05.Sep.2011

Ім'я

вічна память=((((((((((((((((((((((((

Від 05.Sep.2011

бодя

Вiчная пам'ять

Від 04.Sep.2011

Bohdan _ Chicago

Skoda ..Hay zemlya yomy byde puhom .

Від 03.Sep.2011

Fcdk

шкода,коли такий молодий хлопець покидає нас (

Від 03.Sep.2011

Харків

Вічная пам`ть Хай земля йому буде пухом

Від 03.Sep.2011

Ваня Himelton

Вічна пам'ять.....

Від 31.Aug.2011

Олег

спочивай з миром.....нехай земля тобі буде пухом...;(((((((((((((((((

Від 29.Aug.2011

Kryvel

просто випадково почув що у Львові сталося вбивство. Можливо б не звернув уваги, коли додали що чувак з бандерштату... тоді й дізнався шо існував такий Саша Шаленний. Сумно(((

Від 26.Aug.2011

Fcdd

Дніпро Сумує!!!!!

Від 25.Aug.2011

Ніка

Чесно сказати на час моменту вбивства Сашка я була не у Львові, мені подзвонили друзі і сказали, що в Рудному в нас дуже багато молодих людей йде похорон і чорна хмара молоді насувається. і тоді вже я дізналась, що це Сашка з нами нема, чесно перечитала ще ці розповіді і сльози на очах, шкода, що такі мололоді і бойові, впевнені в собі люди покидають нас...

Від 17.Aug.2011

ФКБЧ

Чернівці будуть пам*ятати і співчувають втраті Львівян !

Від 17.Aug.2011

Дрогобичанка

Як шкода,Сашко,що я тебе не знала раніше(

Від 16.Aug.2011

сколе

хай земля йому буде пухом!Вічна пам'ять!!!!!!!!!!!!

Від 15.Aug.2011

Андрій

Вічна пам'ять

Від 14.Aug.2011

саша

тьоска.Вічная пам`ять
блЯ як так (((((

Від 12.Aug.2011

Юра

хоч я його не знав, але стаття розчулила до сліз

Від 08.Aug.2011

Cg

А кто он такой?

Від 08.Aug.2011

Fcdk

Спи спокійно брат.

Від 07.Aug.2011

СТЕБНИК

Вічная пам`ть.